“0” (Sıfır)

Dün ilk biramızı “yaptık”. Adı da “0” (Sıfır).

Daha önce de dediğimiz gibi, ilk biralar hazır malt özütünden. O yüzden “0”. Yapmasında bir zorluk yok. Temizliğe ve biraz da sıcaklıklara dikkat etmek dışında. Malt özütü bir konservede ve hazır olarak geliyor. Belirtilen miktarda suyla sulandırılıyor ve belirtilen miktar kadar şeker ekleniyor.

Yanında gelen maya uygulanıyor ve bu kadar.

7-10 gün arasında fermantasyon sürecek. Sonrasında şişelemeye hazır, ancak ikinci bir fermantasyon öneriliyor. Önerileni yapacağız. Bu da 1-2 hafta arasında olacak. Sonra şişeleme. Şişelerde de 4-6 hafta arasında daha soğuk bir ortamda bekleyecek. Yaklaşık 9 hafta sonra hazır durumda olacak.

12 litrelik bir şurup ortaya çıktı. Dolayısıyla – şişeler patlamazsa – 24 şişe 50 cc’lik biramız olacak.

Bunların 5 adedini 1 yıl saklamayı planlıyoruz. 

Benzer şekilde 2 bira daha bizi bekliyor.

Bu yazı Uncategorized içinde yayınlandı. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Yorum bırakın