Kaynatma

Buraya geldiyseniz elinizde sifonladığınız bir şurup var ya da bira yapmaya malt özütü ile başlıyorsunuz demektir. Kaynama konusunu araştırırken bir Alman biracının ifadesine rastladım, onu aktarmak isterim: “Alabileceğiniz en iyi malzemeleri alın, herşeyi her an temiz tutun, kazanı kaynatın ve dua edin.”

İşi duaya havale etmemek için bira yapımında her aşama önemlidir, ne de olsa bilimsel yöntemleri kullanıyoruz!

Bu açıdan kaynama süreci de önemlidir. Kaynama en başta şurubunuzu bakterilerden temizlemek için gerekir. Kaynamanın bir diğer işlevi de enzim hareketliliğini sonlandırmaktır. Bu sayede şurubun karbonhidrat bileşimi sabitlenir.

Daha detaylı ve bilimsel bilgi için aşağıdaki adrese bakabilirsiniz:

http://byo.com/stories/item/1650-wort-boiling-homebrew-science

Yorum bırakın