Öğütme

Eğer maltınız öğütülmemişse enzimlerin çalışabilmesi için bunun öğütülmesi gerekir. Öğütülmemiş malt aşağıdakine benzer:

single-malt

Bu yüzden maltınızı bir öğütme işleminden geçirmeniz gerekir. Öğütmenin şiddeti konusunda şöyle bir durum var: Maltı un gibi öğütürseniz enzimler daha iyi çalışır ve özütün yoğunluğu artar. Ancak bu sefer de sifonlamada sorun yaşarsınız. Sifonlama ile berrak ve tanesiz bir bira elde etmeniz olanaksızlaşır. Bunun yanında az kırılmış malt sifonlamayı kolaylaştırır ancak enzimlerin çalışma düzeyi bir miktar düşer. Bu ikisinin ortasını bulmanız gerekir.

Biz malt öğütücü olarak aşağıdaki aleti bulduk. Ödediğimiz rakkam sadece 55 TL. (Biz Tahtakale’nin biraz ilerisinde Kantarcılar’da bulduk.) Belki daha gelişkin olanlar da bulunabilir. Henüz denemediğimiz için sonucu bilemiyoruz. Ama ilk denememizi sizlerle paylaşacağız.

mill

Yorum bırakın