Melez Biralar

Bazı bira yapım evleri bira yapım içeriklerini ve yöntemlerini birbirine karıştırır. Örneğin bir ale mayası lager fermantasyon ısılarında uygulanır. Bunlar melez biralardır. Aşağıda bazı çok bilinen çeşitlerini bulabilirsiniz.

Altbier – Siyah renkli, orta-yüksek acılık seviyesinde Alman usulü bir biradır. Kelime anlamı “eski bira”dır. Bu deyim biranın “eski” (ale) yöntemle üretilmesini ifade eder. Günümüzde, fermantasyon yüksek sıcaklıklar yapılır, dinlendirme soğuk koşullarda gerçekleştirilir.

California Common Beer (önceki adı Steam Beer) – Orta gövdeli, kavrulmuş ve malt tadında ve şerbetçiotu baskın biradır. Yüksek sıcaklıkta lager mayası ile fermente edilir.

Cream Ale – Hafif gövdeli bir Amerikan “icadıdır”. Ale’ler daha uzun süreli ve düşük sıcaklıklarda fermente edilir. Mısır aroması belirgindir. Rengi açıktır ve karbon düzeyi yükektir.

Kölsch – İsmini Köln şehrinden alır. Kölsch bir ale olarak üst fermantasyon ile mayaları ile fermante edilir, ama daha düşük sıcaklıklarda. Açık renkli ve bulanıktır.

Yorum bırakın