“Lager”ler

American Pale Lagers – Yüzde 4-5 oranında alkol oranına sahip, açık renkli, tatlı ve tamamlayıcı (mısır ya da pirinç) içeren biralardır. Genelde çok soğuk servis edilir. Dünyada üretilen biranın %80’i pale lager tipi biralardır.

American Dark Lagers – Açık renkli karşıtları gibi Avrupalı olanların bir türevidir. Alman benzerlerinde olduğu gibi zengin malt lezzetine sahip değildir.

Bock Beer – Geleneksel bock biralar, koyu renkli, alkolce zengin ve yoğun maltlıdır. Kuzey Almanya’da başlamıi, sonra Bavyera’da popüler olmuştur.

Doppelbock – Koyu renkli, maltlı, zengin gövdeli ve yüksek alkollü bir biradır.

Dortmunder Export – Açık altın renkli bu bira Almanya’nın sanayi kentlerinden Dortmund kökenlidir. Munich Helles’in maltlı lezzetine ve Pilsner’in şerbetçiotu hakima tadına sahiptir, ancak ikisinden de biraz daha fazla alkollüdür.

Helles Bock – Geleneksel Bock birasının karşıtıdır; “helles” kelime anlamıyla daha açık renkli demektir.

Maibock – Mayıs ayında üretildiği için bu ismi almıştır; Bock ailesindedir.

Märzenbier/Oktoberfest Beers – Avusturya’nın Viyana lager’inin Bavyera’daki karşılığıdır. Kehribar renkli, maltlı ve içimi kolay bir biradır. Geleneksel olarak Mart (März) ayında üretilir; yazları mağaralarda saklanır ve sonbaharda kutlamalarda içilir.

Munich Dunkel – Munich Helles’in daha maltlı karşıtı olarak üretilmiştir.

Munich Helles – Açık renkli, matlı bir biradır.

Pilsner (ayrıca Pils, Pilsener ve Çek Cumhuriyetinde Plzensky denir) – Çek kökenli popüler biradır. Aromatik, az maltlı gevrek, serinlik verici ve acıdır.

Rauchbier (Smoked Beer) – İsli bir tadı vardır. Yudum yudum içilmesi tavsiye edilir.

Schwarzbier – Kuzey Bavyera kökenli, koyu ve kuru (az tatlı) bir lager’dir.

Vienna Lager – Märzenbier’in, daha maltlı, kehribar renginde ve orta gövdeli akrabasıdır.

Yorum bırakın